Thu 08th Nov 2018

DARE TO DANCE
JOIN TO DISCOVER

47SOUL

47SOUL (LIVE)

Onlangs stonden zij op Lowlands, in november doen zij Pllek Live Stage aan: 47SOUL, een Electro Arabic Dabke (Shamstep) band, gevormd in Amman Jordan in 2013. In de Arabische wereld en Europa schoten fans als wortels uit de grond toen hun Electric Arabic Dabke de underground scene op z’n grondvesten deed schudden. 47SOUL blaast analoge synthesizers en hypnotische gitaarakkoorden genadeloos door de zaal en elk feestje eindigt dan ook in meedogenloze danssessies, zowel in het publiek als op het podium. De lyrics zijn een mix van Arabisch en Engels en roepen op om te feesten in het kader van vrijheid en de struggle naar gelijkheid. De band bestaat uit Z the People (zang & synths) El Far3i (darouka, MC / Vocals) Walaa Sbeit (percussie, MC / zang) en El Jehaz (gitaar & zang).


PRACE x SATTAR (LIVE)

Sattar Al Saadi speelt traditionele Irakese percussie en fluit en Prace kennen we al als de vaste DJ van Pllek Live stage. Naast DJ'en gaat hij graag op muzikale ontdekkingsreizen om o.a. Arabische muziek te onderzoeken. Samen spelen ze live een mix van traditioneel arabische en hedendaagse elektronische muziek. Oost en West gaan op een experimentele manier in gesprek met intens Arabische en hypnotiserende melodieën als resultaat.


TOMMI (YALLAH! YALLAH!) (DJ)

Tommi draait alle uithoeken van de Arabische wereld bij elkaar. Met zijn Yallah! Yallah! concept speelt hij door heel het land. Tijdens deze editie komt hij Prace zijn residence overnemen.


date:
Thu 08 Nov 2018

doors open:
20:00

start concert:
21:00

facebook event page:
updates on Facebook

pre-sale:
7,50

door sale:
n.v.t.

DARE TO DANCE
JOIN TO DISCOVER
47SOUL

photography: Sarah Junker

upcoming events