Fri 30th Mar 2018

DARE TO DANCE
JOIN TO DISCOVER

JOEY LE SOLDAT

JOEY LE SOLDAT


Joey le Soldat brengt met zijn diepe, krachtige flow een unieke stijl die 90’s hiphop en electro versmelt met Afrikaanse samples. Herkenbaar, rauw en werelds. Vrijdag 30 maart staat de artiest uit Burkina Faso op het podium met zijn nieuwe, spectaculaire album BARKA (2017).

Joey’s populariteit groeide in Europa nadat zijn eerste album Burkin Ba werd uitgebracht in 2014. In diezelfde periode explodeerde zijn roem echter in Burkina Faso toen hij zich mengde in een massale jeugdopstand tegen president Campaore die na 27 jaar ten val werd gebracht.

Joe le Soldat groeide op met Amerikaanse rap en traditioneel Afrikaanse muziek en maakt in zijn muziek een verbindingsslag tussen deze genres. Rappers waaronder Nas, Mobb Deep en Kery James zijn inspiratiebronnen voor hem, omdat zij verhalen vertellen, iets waar hij zich in zijn muziek ook op focust.

BENJAMIN FRO

Benjamin Fro is een Amsterdamse rapper en zanger die tekeergaat over filosofische maatschappelijke onderwerpen tot onzinnige dubbelzinnigheid, met beats die dansbaar genoeg zijn om je existentiële crisis toch aangenaam te maken. Fro kwam als artiest tot wasdom in zijn jaren als rapper van PLeaSe!, waarmee hij honderden optredens gaf bij o.a. DWDD, de Melkweg en Paradiso.

In zijn debuutjaar (2017) speelde Benjamin Fro al meer dan 40 shows door heel Nederland met DJ Gianni Futon en zijn liveband: The Theory of Justice. In februari 2018 bracht hij samen met zijn band zijn tweede album “Behave” uit in een uitverkochte Paradiso.

PRACE

Je zou hem een componist, een muziekproducer, een pianist of een DJ kunnen noemen. Zijn roots liggen in de hiphop cultuur, jazz en Latin, elektronische genres en hij studeerde Indiase en Arabische muziek. Prace combineert het beste van verschillende muziekculturen om de schoonheid van de wereld samen te brengen in een eigen gecreëerde stijl die hij Dubnova noemt. Latijnse ritmes met een dub-stijl baseline en elektronische sounds gecombineerd met organische elementen.

date:
Fri 30 Mar 2018

doors open:
20:00

start concert:
21:00

facebook event page:
updates on Facebook

pre-sale:
7,50

door sale:
10,00

DARE TO DANCE
JOIN TO DISCOVER
JOEY LE SOLDAT

photography: Sarah Junker

upcoming events